Over ons

Meijer Holland Bale Handeling Systems heeft een volledig assortiment van balenklemmen, balenverzamelaars voor stro, hooi en gewikkelde balen. Het bedrijf is opgericht in de jaren zeventig en in 2011 is Meijer Holland overgenomen voor Jansen&Heuning. Meijer Holland machines hebben een uitzonderlijke kwaliteit en zijn door de jaren heen in praktijk getest.

Het begin van Meijer Holland

Meijer Holland is opgericht in de jaren 70 door Tom Meijer, een jonge uitvinder uit Lellens, Nederland. Hij groeide op op een boerderij en vanaf jonge leeftijd (17) wilde hij apparatuur maken om het zware werk op de boerderij makkelijker te maken. Tom’s passie om te experimenteren leidde ertoe dat hij een uitvindersprijs won met een balenverzamelaar die hij had gemaakt. Dit was het begin van Meijer Holland. Verschillende producten zouden in de loop der jaren zouden volgen.

Meijer begon zijn producten te presenteren op de jaarlijkse Royal Agricultural Show in Engeland. Hier merkte hij dat er een enorme vraag was naar zijn machines en kwam hierdoor op een plan: een Engelse dealer vinden en in het buitenland verkopen! Hij vond er één in Colchester (Essex); ze werkten vele jaren samen en verkochten duizenden machines in Engeland.

Foto: de Flintstone balenverzamelaar was een populair product om grote balen te verzamelen. Om zijn naam te eren maakte Meijer een nogal zinloos dak op de verzamelaar, dit deed de Flinstone op een Fred Flintstone auto laten lijken. Geen functie, maar het zag er wel geweldig uit!

Onze producten

Tegenwoordig verkoopt Meijer Holland een volledig assortiment aan balenklemmen en balenverzamelaars. Meijer Holland machines zijn geschikt voor hooi, stro en kuilbalen, ze zijn ingedeeld onder balengrijpers en verzamelaars voor kleine balen, grote balen of gewikkelde balen. De bale handeling systems kunnen worden gebruikt op voorladers, telescoopmachines, vorkheftrucks, wielladers en balenpersen. Elke machine heeft een verschillende capaciteit,  bijvoorbeeld voor 2 of 4 balen. Hierdoor zijn de machines geschikt voor de behoeften van elk bedrijf

Jansen&Heuning

In 2011 is Meijer Holland overgenomen door industriële partner Jansen&Heuning. Jansen&Heuning is een middelgrote machinefabriek die bulk handling systems biedt, ze produceren machines voor de overslag van bulk (voedingsmiddelen, turf en potgrond, zand grind beton, recycling) en voor de overslag van landbouwproducten (aardappels, uien, graan). Na de overname is het assortiment landbouwproducten van Jansen&Heuning uitgebreid met balengrijpers en balenverzamelaars van Meijer Holland.

Meijer Holland quality

Meijer Holland machines hebben een uitzonderlijke kwaliteit en zijn door de jaren heen in de praktijk getest. De machines gaan een leven lang mee en zijn daarom een investering die tientallen jaren aan uw behoeften zal voldoen. Bij Meijer Holland luisteren we voortdurend naar de feedback van onze klanten om producten te verbeteren en om uw werk een stuk makkelijker te maken.

Copyright 2024 - Meijer Holland