Meijer Holland trekt ook veel bekijks in Frankrijk

Wibout Hofstede is afkomstig uit Lageland, nabij de stad Groningen. “Wij hadden daar een akkerbouwbedrijf en hebben dat in 2001 verkocht om een nieuwe start te maken in Frankrijk. In Lageland persten we kleine pakjes stro en gebruikten we het Meijer systeem. Het systeem zelf is zeer simpel en makkelijk in gebruik.”

In Chavannes, Frankrijk, perst de familie Hofstede jaarlijks tussen de 2500 en 5000 kleine pakjes voor de verkoop. “Het is niet een hele grote markt, maar in de loop der jaren hebben we een klantenkring opgebouwd. Verder persen ze hier in midden Frankrijk voornamelijk grote pakken en ronde balen voor veeboeren elders in Frankrijk.”

“Het Meijer systeem, dat bestaat uit de Limo Mecha en de Meijer KM8, gebruiken wij al jaren. We hebben er wel eens aan gedacht om een nieuwere uitvoering te kopen, maar tot op heden functioneert dit prima. Wij kennen Meijer vooral nog uit de tijd dat ze in Ten Post zaten.”

De Limo Mecha is al minstens 40 jaar oud, maar doet het ook goed in Frankrijk. “De balenverzamelaar trekt altijd veel bekijks.” 

Copyright 2024 - Meijer Holland